24 februari – Repertoiredag oorlog en herinnering

Op 24 februari organiseert Koor&Stem vzw in Antwerpen een repertoiredag rond het thema oorlog en herinnering, onder leiding van Patrick Debrabandere. Een dag lang kunnen zangers en dirigenten deelnemen aan een workshop waarin gewerkt wordt aan composities binnen het thema.

Voor die gelegenheid schrijf ik een nieuw stukje waaraan op de repertoiredag gewerkt zal worden. Andere werken zijn van de hand van Stef Minnebo, Eleanor Daley, Maarten Van Ingelgem, Otto Mortensen, Bob Chilcott en Paul Drayton. Geïnteresseerden kunnen zich nog inschrijven om mee te zingen. Alle info vind je op deze pagina.

16 mei – Het Incident

Op dinsdag 16 mei vindt het debuut plaats van Het Incident. In een avondvullende concert brengt Het Incident brengt nieuwe muziek van Nick Van Elsen, Yanna Pelser, Michaël Denis en Liesbeth Decrock onder de deskundige leiding van Stijn Paredis. Mijn compositie Puppies are my Catnip zal er gespeeld worden. Tickets en info zijn te vinden op www.hetincident.be.

dinsdag 16 mei, 20u, zaal zirkus, Antwerpen

25 en 28 april – Mirrors – The New What Now

The New What Now vroeg me of ik een stukje wilde schrijven voor hun nieuwste productie: Mirrors. Op 25 april gaat daarop Wentelingen in première, een samenwerking tussen mij en videoartist Fran Van Gysegem. Voor deze productie ging The New What Now een samenwerking aan met ensemble deCompagnie, die de stukken zullen uitvoeren.

dinsdag 25 april in de Miryzaal in Gent, vrijdag 28 april in de Zwarte Zaal van het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen.

Klik hier voor het facebookevenement en hier om The New What Now te aldaar te volgen.

21 februari – This is not a Concert Hall – Traffic Jam

Op het maandelijkse klasconcert van de compositieklas van het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen zal Traffic Jam in première gaan. Een compositie voor fietsbellen en irritatie. Drie uitvoerders bespelen vijf bellen waarbij onhandigheden in de partijen tot onmogelijkheden evolueren en zo de mogelijkheid gecreëerd wordt dat de spelers elkaar in de haren vliegen.

Traffic Jam
Koninklijk Conservatorium Antwerpen, lokaal 147
21 februari 2017, 21u

Fingerprints #2: signaturen van componerend Vlaanderen

‘En het potlood, dat schrijft maar’, een compositie voor piano solo, werd door Klara geselecteerd voor Fingerprints #2:
“Fingerprints wil de hedendaagse muziek zichtbaar maken bij de nationale en internationale muziekprofessionals en bij de klassiekemuziekliefhebbers. Deze uitgave is het resultaat van een project dat door Componisten Archipel Vlaanderen (ComAV) werd geïnitieerd ter bevordering van de hedendaagse klassieke muziek in Vlaanderen. De opnames van de geselecteerde composities werden door Klara gemaakt in de eigen studio met de crème van het jonge Vlaamse talent; Flanders Arts Institute – steunpunt voor muziek in Vlaanderen – zorgde voor het ontwerp, de productie en de internationale verspreiding van deze cd met de steun van SABAM for Culture.”
Op 11 juli worden de composities tijdens de uitzendingen op Klara in het licht gezet. ‘En het potlood, dat schrijft maar’ zal tijdens Maestro tussen 17u en 18u te beluisteren zijn. De werken zijn ook te beluisteren op soundcloud, en te downloaden via iTunes.

20 mei – Het hoofd in de wolken, de voeten op aarde

Op 20 mei spelen acht leerlingen uit de klassen piano van Christine Geers en andere leerkrachten van de Academie voor Podiumkunsten Gent hun openbaar M3-examen. ‘Het hoofd in de wolken, de voeten op aarde’ is daarbij als plichtwerk opgegeven. Deze compositie werd aangevat in 2010 maar speciaal voor deze gelegenheid afgewerkt en zal op deze avond in achtvoud gecreëerd worden.

Quatre Mains Klaviercentrum, Kwaadham 52, 9000 Gent
20 mei 2016, 18u