Bio

Liesbeth Decrock (Gent, 1990) behaalde een master in compositie aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen bij Wim Henderickx en Luc van Hove. Ze nam meermaals deel aan de SoundMine internationale compositiestage georganiseerd door vzw Musica in Neerpelt en aan de 2020 Young Composers Meeting georganiseerd door orkest de ereprijs in Apeldoorn.

Een voorkeur voor kamermuziek en atypische bezettingen komt naar voren in de composities ‘De Eekhoorn’ (2015) voor klarinet, harp en contrabas; ‘Ik weet het niet en het kan me werkelijk niets schelen (roepnaam: Iwein)’ (2016) voor contrabas en drievoudig slagwerk; en ‘Fruitsla voor het koor’ (2018) voor gemengd koor, basgitaar, vibrafoon en fruit. Haar selectieve stijl wordt verder gekenmerkt door directheid, vitaliteit en de drang te plezieren.

In 2019 selecteert Klarafestival haar als componist voor MusMA, een samenwerking tussen verschillende Europese muziekfestivals en radiozenders. In opdracht hiervoor schrijft ze ‘I Am’, een werk over identiteit voor vocaal kwartet en actrice. De compositie wordt uitgevoerd door zangers van het Zweeds Radiokoor en actrice Stina Ekblad, op vijf verschillende festivals in Europa.

Composities van Liesbeth Decrock werden uitgevoerd door ensembles en uitvoerders als deFilharmonie, deCompagnie, De 2de Adem, Erik Westbergs Vokalensemble, Matthias Coppens, Bram Fournier, Andrew Wise, Nikolaas Kende, en op festivals als AlbaNova, Klarafestival en Wonderfeel.