Creative Cluster

Ik zoek groepsleden voor een zelfsturende lees-, praat- en werkgroep volgens ‘The Artist’s Way’ van Julia Cameron. Een Creative Cluster is een vaste groep waarin we 12 weken lang het programma in het boek ‘The Artist’s Way’ volgen. Wekelijks lees je thuis een hoofdstuk en voer je de opdrachten van die week uit (je zal veel moeten schrijven!). Elke week komen we samen (in of rond Gent) en delen we onze ervaringen met elkaar. Zo gaan we samen op weg om onze creativiteit te (her)ontdekken.

‘Ik geloof dat veel getalenteerde mensen hun creativiteit zijn kwijtgeraakt. Ze raakten geblokkeerd – door een nare leraar, een afgunstige vriend of jaloerse ouders. Maar ongeacht je leeftijd of je levensloop, en ongeacht de vraag of het beoefenen van kunst je werk, je liefhebberij of je droom is, het is nooit te laat of te egoïstisch of te dwaas om aan je creativiteit te werken.’ – Julia Cameron

Interesse? Ik hou een kennismaking zaterdag 2 december om 19u in café Django in Sint-Amandsberg. Daar kunnen we elkaar wat leren kennen, vooruitblikken op het programma en de volgende bijeenkomsten vastleggen. Laat het me even weten als je van plan bent te komen, en probeer ter voorbereiding de inleiding van het boek al te lezen.

Als je daar niet kan bij zijn maar wel graag deelneemt, kan je nog aansluiten bij de eerste bijeenkomst: na week 1 (niet later). Die vindt wellicht rond 9 december plaats. Bezorg me dan even je gegevens (gsm en email) zodat ik je daarvoor uitnodig. Ik mik op een totale groep van 3 tot 8 groepsleden

Ik heb de eerste week al gedaan en ik ervaar het als een verder cultiveren van mijn creativiteit en kunstenaarschap. Julia hanteert soms wat spiritueel taalgebruik, maar het is zo geschreven dat je daar ook gewoon kan over lezen (dat zegt ze ook zelf) en je vrij bent om het wel of niet spiritueel op te vatten.

En ook nog even dit: er zijn coaches en therapeuten legio die dit aanbieden als begeleid groepstraject, maar ik denk niet dat de added value van een begeleider de €300 waard is die die mensen meestal vragen. Bovendien is de Creative Cluster hoe Julia zelf voorstelt het programma te doen. Of gewoon alleen natuurlijk.

WELKOM!